Nieuws

Rode Neuzen Actie 2019

Rode neus is terug

Ook dit jaar steunen wij rode neuzen dag! Een rode neus, een balpen of sleutelhanger is verkrijgbaar voor 5 euro in onze praktijk. Het volledige bedrag wordt geschonken aan de rode neuzen vereniging.

Naast de verkoop van deze goodies zullen wij ook dit jaar een actie organiseren om problemen van jongeren te sensibiliseren en bespreekbaar te maken.

Weldra hierover meer.... 

#samenveerkrachtig

Groepspraktijk De Piramide steunt de 10 daagse van de geestelijke gezondheidszorg door het thema 'veerkracht' in de kijker te zetten. 

Praktijkvisie omtrent terugbetaling

Onze praktijk doet niet mee met de terugbetaling van psychologische consulten zoals Minister Maggie De Block aankondigde, om de volgende redenen:

Erkend tabakoloog werkzaam in De Piramide

Jonathan Pilate is sinds kort erkend tabakoloog en zal vanuit deze functie cliënten/patiënten begeleiden bij het stoppen met rokken. Via motivationele technieken en afgestemd op de persoonlijke situatie begeleid hij mensen die denken aan stoppen met roken. Met de nodige kennis van tabak, verslaving en hulpmiddelen bij het stoppen kan hij je helpen om een realistisch rookstop-plan op te stellen en te doorlopen. We bekijken functies en valkuilen van roken en eventuele herval.

Beste wensen voor 2019!

Het team van De Piramide wenst zowel haar patiënten, doorverwijzers als hulpverleners waar ze mee samen werken een voorspoedig 2019. We wensen onze fijne samenwerkingen verder te zetten en onze patiënten de correcte steun en hulp te bieden die zij nodig hebben.

Rode Neuzen Actie

Eén op de vijf Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen. Ook al delen ze vandaag hun hele leven via sociale media, toch durven tienduizenden jongeren de eerste stap naar de zorg niet zetten. Het team van de Piramide, een multidisciplinaire groepspraktijk voor psychotherapie, logopedie, kinesitherapie, seksuologie en psychodiagnostiek, wil daarom op de “rode-neuzen-kar” springen.

RESET: Ontladen & Opladen in het buitenland

RESET biedt een unieke combinatie van therapeutische gesprekken,yoga,mindfulness,rust,natuur en ontspanning in een rustgevend en inspirerend kader. RESET is er voor wie aandacht wil besteden aan zichzelf en in eigen groei wil investeren. Afstand nemen van het dagelijks leven in een omgeving waar rust en inspiratie centraal staat, helpt om (opnieuw) richting te geven aan je leven. RESET wil daarbij een duwtje in de rug geven. De vijfdaagse trip geeft letterlijk en figuurlijk ruimte. Ruimte om te genieten, maar ook om reflectie,nieuwe ideeën en persoonlijke ontwikkeling.

Aanbod groepstrainingen 2018

Bekijk hier ons nieuwe aanbod aan groepstrainingen voor het komende jaar. Een PDF versie van deze pagina kan je hier downloaden. Voor meer info kan je ons altijd bereiken via 0477/41.62.84 of info@depiramide.be.

    Beste wensen voor 2018!

    Wij wensen iedereen een gezond en fijn 2018!

    Gedeeltelijke terugbetaling psychotherapie voor volwassenen vanaf 1 januari 2018

    Vanaf 1 januari 2018 is er voor volwassen patiënten/cliënten die in psychotherapie komen en aangesloten zijn bij de christelijke mutualiteit een gedeeltelijke terugbetaling mogelijk. Volwassen CM-leden krijgen 50 procent van het betaalde honorarium terugbetaald, met een maximum van 10 euro per sessie. Volwassen CM-leden met Verhoogde Tegemoetkoming ontvangen 75 procent van het honorarium, met een maximum van 15 euro per sessie Maximaal 12 zittingen vergoedbaar.

    Pagina's