Acupunctuur verlicht de acute symptomen van hoofdpijn.

Hoofdpijn is een van de meest voorkomende klachten in onze maatschappij. De oorzaken zijn van diverse aard. Zo kunnen o.a. stress, de menstruele cyclus, vermoeidheid, frustratie en hoge bloeddruk, bijdragen aan deze vervelende pijn. Migraine kan zelfs een grote impact hebben in de dagelijkse routine, met bijhorende symptomen van misselijkheid en lichtschuwheid. Vooral vrouwen ervaren dit soms maandelijks onder hormonale invloed.

Gezondheid is een evenwicht tussen het fysieke en het emotionele, en tussen het lichamelijke en zijn omgeving. Pijn is meestal een blokkage van de energiestroom in ons lichaam, waardoor dat evenwicht verstoord wordt.

In tegenstelling tot klassieke medicatie gaat acupunctuur, een behandeling die deel uitmaakt van de traditionele chineese geneeskunde, niet enkel de acute symptomen verlichten. Aan de hand van allerlei van vragen en klinisch onderzoek kan de oorzaak op energetisch vlak mee worden aangepakt. Na een aantal sessies gaat acupunctuur ook cumulatief werken waardoor er dus een langdurig effect optreedt. Initieel is de behandeling best wekelijks, vanaf er beterschap is (vaak al na enkele sessies), kan er meer tijd tussen gelaten worden. Hoe langer de klachten reeds bestaan, hoe meer tijd je lichaam zal nodig hebben om alles terug in balans te krijgen.

Zowel acute als chronische hoofdpijn en migraine, van welke oorzaak ook, komen in aanmerking voor acupunctuur.