Nieuwsbrief april - Online aanbod - Huidige dienstverlening

De Piramide blijft continuïteit bieden aan haar cliënten. Lopende begeleidingen maar ook nieuwe hulpvragen kunnen we in deze moeilijke en onzekere tijden aanpakken. Qua werking hebben wij ons volledig aangepast aan de COVID-19 maatregelen doch inhoudelijk is de invulling hetzelfde gebleven. Telefonisch en online wordt er getoetst naar de nood en hoe we het verdere verloop kunnen aanpakken, want mentale gezondheid is evenzeer cruciaal in dit 'corona-tijdperk'
We merken dat de spanningen binnen sommige gezinnen durven oplopen en dat er vraag is naar ondersteuning. Moeilijke gezinssamenstellingen, -dynamieken of -contexten worden nog moeilijker. Ieder kind/jongere/volwassene is uniek, net als elke gezinssituatie en werkcontext. Zowel kinderen, jongeren alsook volwassen kampen met verschillende existentiële thema’s welke vaak onbeantwoord en moeilijk te plaatsen zijn. Emoties zoals angst, verdriet maar tevens ook eenzaamheid en trauma zorgen deze dagen voor mentale zorgen. Echter problematieken eigen aan sommige individuen blijven, zelfs soms uitvergroot, aanwezig en vragen onze ondersteuning. Hoe kunnen we in dit onzekere klimaat het beste voorzien in de behoeften van gezinnen?

Nieuwe aanmeldingen plannen we in, hetzij telefonisch, hetzij via videocall. Lopende begeleidingen worden voortdurend geëvalueerd om steeds opnieuw de meest geschikte therapievorm te koppelen. De Piramide beschikt over verschillende online mogelijkheden om haar dienstverlening te kunnen garanderen. Individuele trajecten worden uitgewerkt maar ook bemiddeling, gezinsbegeleiding en relatietherapie is niet per definitie uitgesloten. Het deskundigenteam blijft omwille van de hoogdringendheid eveneens verder werken op een veilige en correcte manier.

Kortom De Piramide blijft bereikbaar en tracht via verschillende kanalen haar dienstverlening verder te zetten. Onderstaand overzicht biedt u zicht op onze mogelijkheden:
- Telefonisch:0477/41.62.84
- Mail: info@de-piramide.be
- Online therapeute Emma: emma@de-piramide.be
- Chat: stuur sms ‘chat’ naar 0477/416284
- Online programma’s rond angst, piekeren, slaapproblemen,…