Nieuwe groep sociale vaardigheidstraining start Paasvakantie 2020!

Het doel is om de deelnemers meer weerbaar te maken door te werken aan hun zelfvertrouwen en communicatieve vaardigheden. We brengen sociaal inzicht en begrip bij, naast het inzicht in de eigen gevoelens, gedachten en competenties.

De training bestaat uit 5 sessies van 120 minuten waarin er wordt gewerkt en geoefend rond deelaspecten van zelfkennis en sociale vaardigheden. We werken rond een sterk zelfvertrouwen, realistisch zelfbeeld en het beleven van onze eigen gevoelens en bouwen van daaruit onze communicatieve vaardigheden naar anderen op. We communiceren dus vijf sessies lang met onszelf en breiden sessie na sessie uit naar de wereld rondom ons!

Zaken die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: omgaan met positieve en negatieve gevoelens, een gesprek aanknopen, actief luisteren, bewust worden van (de eigen) lichaamstaal, een sterke communicatieve basishouding oefenen, geweldloos communiceren, pesten en vrienden maken,… Deze training werd multidisciplinair ontwikkeld door onze Masters in de Psychologie, Orthopedagogie en Communicatiewetenschappen.

Doorheen ervaringsgericht informatie delen, rollenspelen, korte lesjes en oefenmomenten wordt elk kind uitgenodigd om de nieuwe vaardigheden te oefenen. De sessies worden verwerkt in korte thuisopdrachten waarbij kind en ouder worden betrokken.

Deze groepstrainingen worden gegeven in groepjes van maximum 8 deelnemers.

Heeft u interesse of graag meer informatie?
Neem gerust vrijblijvend contact op via info@de-piramide.be