Faalangst VS Superkracht

 

Kinderen met faalangst zijn enorm gevoelig voor kritiek. Ze zijn bang om fouten te laken, hebben een negatief zelfbeeld en hebben vaak veel stress. Ze zijn vrijwel steeds zeker van de ondergang en zouden weg willen vluchten, maar kunnen niet. Sommige kinderen zijn verlamd, anderen zijn dusdanig in paniek. Deze kinderen ontwikkelen vaak symptomen zoals ziekte (hoofdpijn, buikpijn,…) of andere (gedrags)problemen om er onderuit te kunnen.De echte oorzaak van hun gedrag wordt soms heel laat vastgesteld waardoor het moeilijk is om aan hun faalangst te werken. Een groepsaanpak, waaruit ze leren van anderen, effectief leren falen in de aanwezigheid van andere en samen zoeken naar manieren van omgaan met stressvolle situaties helpt hen verder.

Voor Wie ?

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar. De kinderen worden in groepjes, bestaande uit een 6 tot 8 tal kinderen, verdeeld volgens leeftijd.

Wanneer ?

Tijdens verschillende periodes in het jaar worden deze trainingen georganiseerd. Vooraf wordt er een eerste gesprek met de ouders en het kind gepland ter voorbereiding. De training is tweewekelijks 90 minuten en dit gedurende een 6 weken op woensdagnamiddag.

Hoe ?

In groep: ervaringen uitwisselen, oefenen met opdrachten, omgaan met een faalervaring, je sterktes en zwaktes leren kennen,...

Ook worden er huiswerkopdrachten meegegeven en worden ouders telefonisch betrokken en ondersteund gedurende heel de training.

Kostprijs ?

Het eerste ‘intake’ gesprek bedraagt 40 Euro. De 6 trainingsdagen, oudersessie en werkboekje kosten 350 Euro per kind.

Inschrijven