Tessa Marks

Klinisch Psychologe i.o.

Ik heb in 2006 een master in Ontwikkelingspsychologie behaald aan de universiteit van Nijmegen, Nederland. Mijn stage heb ik gedaan in een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Hierna ben ik, door tijdelijk in Suriname als vrijwillige psychologe te gaan werken, in de humanitaire wereld terecht gekomen en heb meer dan 10 jaar directe en indirecte psychosociale hulpverlening aan kinderen en hun ouders/verzorgers geboden. In mijn werk heb ik ervaring opgedaan bij het ondersteunen van het kind, de ouders/zorgdragers en de ouder-kind relatie (bij hechtingsproblematiek etc.) na trauma en/of depressie en angststoornissen. Als slaap consulent ondersteun ik eveneens ouders die het moeilijk hebben met (het gebrek aan) slaap van hun baby, enerzijds door hen te helpen de baby’s behoeftes en slaappatronen beter te leren begrijpen en hun intuïtie te gebruiken, anderzijds door het aanleren van positieve progressieve technieken om hun baby geleidelijk langer te laten slapen. Ik ben een voorstander van het gebruik van mindfullness en yoga therapie technieken en ben mij hier verder in aan het specialiseren.

In 2019 ben ik gestart met de masteropleiding aan de universiteit van Genève in Zwitserland en deze rond ik begin volgend jaar af.

Met deze professionele stage bij de Piramide wil ik graag mijn visum als klinisch psychologe te behalen in België en bij de Piramide verder gaan als klinisch psycholoog.

Ik spreek vloeiend Nederlands (moedertaal), Engels en Frans.

Opleidingen: Master in Ontwikkelingspsychologie (2006), Master in Humanitaire Hulpverlening (2010), Master in Klinische Psychologie (loopt nog), slaap consulent voor ouders met kleine baby’s.

Doelgroepen: kinderen, jongeren, volwassenen.

Werkzaam te: Onze-Lieve-Vrouw-Waver

Contact:info@de-piramide.be (tav Tessa)